Nowe płyty indukcyjne Amica z oddzielnym sterowaniem pól grzewczych

Dzięki funkcji EasySelect w nowych płytach indukcyjnych Amica błyskawicznie można ustawić lub zmienić moc konkretnego pola grzejnego. Oddzielne sterowanie dla każdego pola to praktyczne rozwiązanie, które pozwoli szybko zareagować i pomoże uratować przypalający się obiad.

Dania jednogarnkowe goszczą czasami na naszych stołach, zazwyczaj jednak do przygotowania obiadu czy kolacji na ciepło korzystamy jednocześnie z kilku garnków i patelni. Zapanowanie nad gotującymi i smażącymi się potrawami wymaga dużego skupienia – wystarczy chwila nieuwagi, by mięso zbyt mocno się przypiekło, a mleko zaczęło się przypalać. Aby szybciej i wygodniej zarządzać polami grzejnymi, Amica wyposażyła swoje płyty indukcyjne w rozwiązanie EasySelect. Oznacza to, że do każdego pola został przypisany osobny panel sterowania. Dzięki temu, możemy reagować odpowiednio szybciej. Panele wyposażone są w „slidery”, dzięki którym nie musimy kilkakrotnie dotykać sensora, by dokonać szybkiej redukcji temperatury, w momencie gdy potrawa zaczęła się gwałtownie gotować i grozi wykipieniem. „Slider” umożliwia błyskawiczną i płynną regulację ustawień – wystarczy przesunąć palcem po panelu sterowania. Proste, wygodne i praktyczne!

Nowe płyty indukcyjne Amica z oddzielnym sterowaniem pól grzewczych

FlexiSpace pozwala na optymalne wykorzystanie powierzchni płyty i gotowanie w kilku garnkach w tym samym czasie. Dzieje się tak ponieważ cewki indukcyjne zostały zaprojektowane w kształcie kwadratu, co zwiększyło tym samym powierzchnię grzania. Szczególnie przydatna podczas gotowania w dużych naczyniach jest funkcja Bridge, która umożliwia łącznie pól grzejnych. Dużym ułatwieniem dla osób, które chcą szybko przygotować potrawę jest funkcja PowerBooster pozwalająca na znaczne zwiększenie mocy grzania i skrócenie czasu gotowania – wystarczą zaledwie 4 minuty, by podgrzać wodę do temperatury 100°C. Dodatkowym udogodnieniem jest możliwość wybrania jednego z trzech programów gotowych, w zależności od tego co chcemy ugotować; temperatura 42°C jest idealna do topienia masła i czekolady, 70°C do podgrzewania zup i sosów, a 94°C świetnie nadaje się do gotowania makaronu i ryżu.

Nowe płyty indukcyjne Amica z oddzielnym sterowaniem pól grzewczych

Do wspólnego gotowania warto zaprosić także dzieci. Nowe płyty są wyposażone w ProBaby System czyli zestaw zabezpieczeń zapewniających bezpieczeństwo najmłodszych. Jedną z nich jest blokada włączenia pól grzania za pomocą panelu sensorycznego, które uniemożliwiają ich przypadkowe uruchomienie przez dzieci. Dodatkowo, dzięki temu, że podczas gotowania na płycie indukcyjnej, temperatura podnosi się wyłącznie wewnątrz garnka, sama płyta pozostaje stosunkowo chłodna minimalizujący ryzyko oparzenia. O stopniu nagrzania pola grzejnego informuje nas światło wskaźnika HeatControl. Gdy temperatura na płycie przekracza 60 stopni, na panelu wyświetla się duża litera H. Gdy temperatura zmniejsza się i wynosi między 60 a 46 stopni, wskaźnik pokazuje małą literę h. Wskaźnik gaśnie dopiero, gdy płyta jest zupełnie chłodna.

Rozwiązania z oddzielnym sterowaniem dla każdego pola grzewczego dostępne jest w modelach: PI6541S4UD oraz PI6144S4WSU.

Witryna internetowa wybieramy.com.pl wykorzystuje pliki „cookies” (ciasteczka). Dalsze przeglądanie tej witryny jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na używanie plików „cookies”. Więcej informacji na temat używania plików „cookies” oraz ustawiania preferencji można znaleźć na stronie „Polityka plików „cookies” serwisu wybieramy.com.pl więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close